Hody 2022

akce

Rok se s rokem sešel a slunko na nás pražilo jako každý srpen. Krkavci se slétli na Hody. Tentokráte jsme je pořádali nedaleko Třemošnice.

vecer

Pátek se nesl ve znamení dobrého jídla, pití a zpěvu u našeho přenosného ohniště. Přestože zpěv postupně utichl, diskuse se táhly do pozdních hodin.

kubb

Sobotní dopoledne bylo rozvláčné a rozhodně jsme neplánovali přepálit start dne. Ale kvalitní snídaní se přeci nemohlo nic pokazit. Pak jsme se pustili do mini-brigády, která spočívala v koncentrování rozptýleného posekaného dřeva, a jako hoardeři jsme obstáli. Sobotní odpoledne nám krom již tradičního Kubbu (jehož hry byly plné zvratů) ozvláštnil souboj. Hostitel, který nám poskytl místo pro Hody se s duálkami v rukou utkal s Ahrym s dlouhým mečem. Hostitel s duálkami uměl dobře a odhodláním by předčil mnohé. Projevilo se ale, že dlouhý meč je (světe div se) dlouhý. To ovšem neubralo na nadšení účastníků ani diváků a padly i myšlenky na účast hostitele na našich trénincích (nábor právě probíhá!).

tabor

Mnozí si mysleli, že tímto souboje skončily, ale diváci si užili ještě zápas. V rámci diskuse o volbě písně byl náš náčelník vyzván drobnou, ale o to nebezpečněji působící slečnou a se zvědavostí kývnul. (Někteří by řekli, že ji snad i trochu vyhecoval.) Ač byl souboj přerušen z důvodu použití biologické zbraně, náčelník nakonec odcházel vítězně. A samozřejmě i sobotní kolo diskusí proběhlo znamenitě a protáhlo se do pozdních hodin.

vareni

A co by to bylo za text o Hodech bez zazoomování na konzumaci - barel 10l medoviny padl brzy, ale zrovna tak i džusy, minerálky a vína. O hostinu se staraly nejlepší kuchařky (kam se hrabe hlad) Léňa s Madlou a mlsný jazýček si pošmákl na cukeťácích, guláši, koláčích i polévce.

TL;DR: Zase jsme si to užili!

Předchozí příspěvek Následující příspěvek