V sobotu 4. prosince 2021 pořádalo PSA v Pardubicích 8. ročník turnaje Pardubický meč v kategoriích Dlouhý meč open a Dlouhý meč ženy. V hojném počtu byly na letošním ročníku zastoupeni zahraniční soutěžící z Maďarska, Polska a Slovenska a i co do kvality šermujících byl turnaj hodně našlapaný. Krkavci měli na turnaji rekordní zastoupení 5 soutěžících a 3 podporovatelů a jejich počet se výrazně projevil na týmové náladě, podpoře právě šermujících i odpočinku mezi zápasy. Vyzdvihnout zaslouží právě podpora od Léni, Vojana i rekrutky Lily za zpravodajství, fandění i pomoc s věcmi.

V kategorii Dlouhý meč open soupeřilo 53 šermířů a šermířek rozdělených v 8 skupinách, po nichž následoval eliminační pavouk. Pořadí po skupinách vedl bez ztráty jediného souboje Petr, Gandalv s Karlem poté oba se 4 výhrami a 2 prohrami stáli na 12., resp. 22. místě.

V následných eliminačních soubojích Karel bohužel prohrál v souboji o postup do Top 16 a v celkovém pořadí skončil na 25. místě, zato Petr s Gandalvem prošli přes všechny své soupeře, až se spolu utkali v semifinále. V druhém semifinále bojovali Pavel Dostál a Jan Hubař, oba z PSA. Bylo tedy jasné, že v soubojích o 1. i o 3. místo spolu budou soupeřit Krkavci a PSA.

V prvním semifinále nakonec zvítězil Gandalv a ve druhém Pavel Dostál. V boji o to, kdo přiveze více medailí, získal po napínavém a dlouhém souboji bronzovou medaili Petr a ve finále po krásném souboji zvítězil Gandalv, Krkavci tak poprvé získali zlatou i bronzovou medaili z jednoho turnaje. Pro Gandalva to navíc bylo první umístění na stupních vítězů na větším turnaji.

Oběma klukům gratulujeme, protože předvedli výdrž, nasazení i chuť vyhrát a ani v těžkých chvílích neztratili v soubojích hlavu a gratulujeme také Pavlovi a Honzovi k jejich umístěním a výkonům, které byly také skvělé. U všech bylo vidět spousta úsilí věnovaného tréninku a o vítězství rozhodovaly maličkosti.

Pro Doktora a Madlu to byl druhý turnaj, kterého se účastnili, a přestože ve svých kategoriích do eliminace nepostoupili, tak předvedli dobrý šerm, snahu zasáhnout i odhodlání v soubojích. Získané zkušenosti jim v budoucím rozvoji budou rozhodně ku prospěchu.

Velmi bychom chtěli také poděkovat pořádajícím - i přes velký počet soutěžících běžel turnaj plynule, bylo zajištěno výborné (a rozmanité) občerstvení, kterého byl i v pozdnějších hodinách dostatek, a všude panovala veselá a přátelská atmosféra. Rozhodčí byli také dobří a přes dlouhý a náročný den dokázali rozhodovat spravedlivě a konzistentně, za což jim patří poděkování a obdiv.

Díky všem za vydařený turnaj!

Předchozí příspěvek Následující příspěvek