Bitva Trocnov 2021

akce bitva

Středověk jak má být

2021-08-28%2015-19-37

Poslední prázdninový víkend LP 2021 se Krkavci zúčastnili akce „Válka a vojenství v době Jana Žižky“ v Trocnově. Obzvláště deštivé počasí v předchozích dnech a neustálé přeprchání v průběhu celého víkendu v kombinaci s blátivým terénem tábora i bojiště řádně prověřilo celoroční přípravu, kondici, a zejména nadšení účastníků a jejich zapálení pro věc. Akce byla ze strany pořadatelů pečlivě a autenticky připravená. Nikdo si nemohl stěžovat na nedostatek vody (nejen té od pánaboha), piva, slámy, dřeva, ani pozornosti návštěvníků.

2021-08-28%2011-34-15

Kromě klasické odpolední hlavní bitvy měli Krkavci v průběhu soboty možnost předvádět laické veřejnosti táborové ležení, středověké deskové hry, pomůcky pro práci s kůží a její výsledky. Největšímu zájmu nejmenších návštěvníků se samozřejmě těšila prezentace plátové zbroje a zbraní plně ozbrojeného těžkooděnce z přelomu 14. a 15. století. Odpoledne pak proběhl hlavní hřeb dne, což byl soubor ukázek jak pěších, tak jezdectvem doplněných bojových střetnutí z doby předhusitské, husitské a pohusitské. Krkavčí bojovníci si (tentokrát na straně katolických pánů) jako vždy vedli skvěle. Chris svou halapartnou mlátil boží bojovníky hlava nehlava, Teo v oblacích kouře kosil bratry píšťalou na dálku a McLayn se kromě perfektní asistence katolickým střelcům obzvlášť vyznamenal nemilosrdným dobíjením nepřátel. V průběhu dne a večer se členové nezapomenuli věnovat udržování přátelství starých, utužování těch současných i získávání kontaktů nových.

2021-08-28%2012-13-07

Trocnov se do dějin skupiny zapíše jako náročná, ale velmi podařená akce. Obzvláštní díky Leni a Madle za organizaci a logistickou podporu. Kde by byli Krkavci bez svých žen…

Můžete si prohlédnout fotogalerii na našem Rajčeti.

Video od L'atelier de la Sentinelle

Rajče pořadatelů - Gléva Jana Smiřického

Fotogalerie na facebooku CrystalPictures

Video bimboJB

Předchozí příspěvek Následující příspěvek