5. září se Krkavci slétli na akci pořádané k 145. výročí založení Liteňského sboru dobrovolných hasičů. Tradiční program plný ukázek hasičské techniky i soutěží pro děti jsme přijeli doplnit ukázkou malého husitského ležení.

stuff

Za krásného počasí jsme vztyčili stany a rozprostřeli před nimi naše historické vybavení. Největší zájem vzbudily samozřejmě zbraně a zbroje. Většina Krkavců se jala popisovat jednotlivé prvky ležení procházejícím zájemcům, seznamovat je s reáliemi patnáctého století a pod odborným dohledem nechávat návštěvníky potěžkat některé kousky vybavení. Teo provedl několik ukázkových výstřelů z píšťaly a nechal děti vystřelit ze samostřílu. Chris s Doktorem zase předvedli několik ukázkových soubojů. Pro zájemce převážně z dámské části publika pak Argel ukazovala výrobu karetkových pásů.

argel

V průběhu odpoledne se na programu hasičské akce objevila i větší demonstrace středověkého boje. Karel s Chrisem se navlékli do svých zbrojí a bojovali postupně tyčovými zbraněmi, dlouhými meči, krátkými meči a dýkami. To vše za Teova výkladu.

boj

Večer jsme završili polévkou, kterou Lení s Ževlinou pomocí vařila větší část dne, a kromě Karlovy rodiny (ta na místě přespávala) jsme se rozlétli zpět do svých hnízd.

game

Předchozí příspěvek Následující příspěvek