Lipany 2023

akce bitva

Už to skoro vypadalo, že letos budou Lipany v důsledku jiných povinností, chorob, příliš pěkného počasí či prosté mladistvé nezvedenosti bez krkavčí účasti. Zejména páteční večer nás bylo snad méně než tyčí od stanů. V průběhu soboty ale dorazila četná posila, navíc se zásobou výborného proviantu, a tak byla čest skupiny zachráněna.

camp

Tentokrát to nebylo jen o jídle, pití, boji a zpěvu, ale i o výrobě nových táborových doplňků za pomoci polního kovářsko-klempířského vybavení jednoho z členů. A tak zatímco ostatní družiny po obědě světily odpolední klid, v našem táboře za hlasitého třískání do plechu vznikala pod rukama zručných tovaryšů nová poklice na kotlík a další drobnosti.

battle

V samotné bitvě Krkavce zastupovali tři nejudatnější, kteří měli sice bezejmenné, zato výrazné role tentokrát na straně radikálních polních svazů. To ovšem také znamenalo, že všichni do jednoho zemřeli hrdinskou smrtí - buď přímo v boji při bránění samotných vůdců radikálů vlastním tělem, nebo mečem či dýkou při popravě prostých zajatých bojovníků.

archer

Po bitvě následovaly stolní hry, balení a odjezd do domovů.

Tím ale lipanský víkend nekončil - historické jádro vyrazilo v neděli na zříceninu hradu Šelmberk na festival starých řemesel načerpat nové poznatky a navázat kontakty s prestižní skupinou špičkových řemeslníků specializujících se na období středověku. A že těch poznatků bylo! Teď už zbývá vzniklé nápady a inspirace jen zrealizovat. Ale to je pro Krkavce přece maličkost... :-)

group

Naše fotky si můžete prohlédnout na Rajčeti.

Rajče Glévy Jana Smiřického:

Video od GoProBattles:

Previous Post Next Post