Sudoměř 2024

akce bitva

Sudoměř 2024 aneb Krkavci opravují dějiny

grupac2

Podle nejnovějších výzkumů profesora Vojana, docenta Loukoty a kandidáta věd Patrika ve spolupráci s Lazeckým a Smolotelským týmem praktiků proběhla bitva na Sudoměři malinko jinak, než jak ji prezentovala dosavadní i předchozí generace historiků. Nejenže se (a to i na základě úspěšně zrealizované dílčí rekonstrukce) ukázalo, že železní páni a jejich jízda, resp. v boji cvičené a ve zbroji oděné divoké dcery železných pánů (synů nemaje), dostihly a zmasakrovaly prchající zadní voje husitských houfů, ale dokonce pevně semknutými šiky husitů pronikly a povážlivě jejich řady rozkolísaly.

get_stomped

Navíc jiný tým odborníků ve složení akademika Pouzota, laureáta věd Ibalgina a promovaného ing. arch. Teodora ve skrytých kanálech vypátral, že se božím bojovníkům podařilo některé z katolických rytířů zajmout, přičemž byla z jejich strany dokonce zrealizována jinak opozičními historickými kruhy neakceptovatelná scéna, kdy vítězný husitský příslovečně zabahněný pohůnek trůní na faldistoriu a usrkává víno ze skleničky, do které mu jej nalévá zajatý šlechtic ve zdobném odění.

teo_victory

Krkavci opravdu po pilotní účasti na Trocnově a po intenzívní podzimní a zimní přípravě nasadili početně silné jezdectvo. Přestože to pro pěchotu (posílenou o statečné bojovníky z uskupení Ogari Pogoni), jezdce, ale hlavně koně byla před početným publikem a v intenzívní bitevní vřavě pořádná zatěžkávací zkouška, všichni obstáli a vedli si výborně. Výrazný posun je znatelný i v počtech trénovaných bojovníků a výstroji a výzbroji, zejména ve srovnání s předchozími ročníky. Trén si vedl jako vždy na výbornou, v tomto ohledu je Krkavčí tábor již stabilně na skvělé úrovni.

full_gear

První akce sezóny se přes nějaký ten rozmar počasí jednoznačně vydařila a snad tím nastínila úspěšný Krkavčí rok 2024. Všem zúčastněným díky!

Fotogalerie

Previous Post Next Post